Rychlé provedení!

Doručeno přímo na adresu příjemce

Každý dárek je personalizovaný fotkou nebo textem

Rychlé provedení!

Super rychlá přeprava! Většina dárků objednaných před 16:00 je odeslána v ten samý den!

Doručeno přímo na adresu příjemce

Všechny dárky s fotografií a textem. Naše výrobky jsou takové jedinečné, právě proto, že si je navrhl právě ty. Perfektní dárky pro všechny příležitosti, dokonce i jako maličkost, např. když chceš poděkovat nebo ti někdo chybí.

Každý dárek je personalizovaný fotkou nebo textem

Udělej dojem na své blízké jedinečným dárkem, i když ho nemůžeš dát osobně. Potěš svou rodinu, přátele a známé osobním dárkem doručením na tebou vybranou adresu nebo dokonce přímo do poštovní schránky bez nutnosti vyzvednutí.

Je neuvěřitelně krásné vidět tolik nových maminek, kterých stále přiboudá. Tato skupina žen se rozhodla vydat se na krásnou a zároveň náročnou cestu mateřství. Každá nová matka znamená novou generaci, nový život a novou naději do budoucna. Znamená však také obrovskou zodpovědnost, výzvy a růst v osobní rovině. Navzdory bezesným nocím, neustálým obavám, nejistotám a pochybnostem jsou to právě tyto ženy, které se znovu a znovu rozhodují upřednostnit všeobjímající lásku, kterou cítí ke svým dětem, před vším ostatním.

Je tak důležité ocenit tyto novopečené matky, oslavit jejich vytrvalost a bezpodmínečnou lásku! Je to také chvíle, kdy si uvědomíme, jak neuvěřitelnou roli tyto ženy v naší společnosti hrají. Vnášejí do našeho světa život a péči a starají se o naše budoucí generace. Oslavujme tedy nové matky nejen na Den matek, ale každý den. Uvědomme si jejich sílu a prvotní instinkt pečovat, povzbuzovat a podporovat. Poděkujme jim za jejich nevyčerpatelnou lásku a oddanost!

S kým slavíte Den matek?

Den matek je zvláštní příležitostí, kdy vzdáváme hold důležitým ženám v našem životě, které nám byly oporou, a děkujeme jim. Rozhodně se to nemusí týkat jen našich vlastních matek, ale určitě se to týká i dalších členů rodiny a přátel, kteří jsou pro nás jako matka.

Na prvním místě je to samozřejmě naše vlastní matka, žena, která nás s láskou a péčí vychovala. V mnoha rodinách je zvykem ji na Den matek rozmazlovat dárky, chutnou snídaní do postele nebo zvláštním dnem.

Nezapomínejme však ani na babičky. Naše babičky, matky našich rodičů, si v tento výjimečný den zaslouží stejně velké uznání. Ať už žijí blízko, nebo daleko, poslání dárku nebo telefonát může znamenat velký rozdíl.

A co naše sestry? Mnoho sester přebírá mateřskou roli, zejména ve větších rodinách. Nebo je vaše sestra již matkou a zaslouží si uznání za svou oddanost a lásku k vlastním dětem.

Kromě toho se v našem životě často objevují ženy, které sice nejsou oficiálně rodinou, ale které nás vychovávaly, podporovaly a vedly, jako by byly naší vlastní matkou. Mohou to být rodinné přítelkyně, tety, učitelky, mentorky..... Seznam je nekonečný a pro každého jedinečný.

Na Den matek je třeba oslavit každou ženu, která pozitivně ovlivnila váš život. Zejména ty, které se chovaly s láskou, péčí a obětavostí, jež si často spojujeme s mateřstvím. Proto vzdejte hold všem postavám matek, které dělají náš život krásnějším. Tento den je určen i vám!

Jak slavíte Den matek?

Den matek je výjimečný den, který se slaví po celém světě, každý s vlastními tradicemi a zvyky. Slavíme ho, abychom uctili mateřství a projevili vděčnost matkám a matkám. Jak to ale přesně udělat? Zde je 10 různých způsobů, jak můžete oslavit Den matek:

  1. Dávání dárků

V mnoha kulturách je dávání dárků důležitou součástí oslav Dne matek. Květiny a čokoláda jsou věčně oblíbenou volbou, ale jedinečný a osobní dárek ke Dni matek jí jistě vykouzlí úsměv na tváři. Při výběru dárku se zamyslete nad tím, co má vaše matka ráda. Možná je to speciální kniha, wellness den nebo krásný šperk. Při vytváření dárku ke Dni matek je důležité zohlednit matčiny preference a zájmy. Vytvoření dárku je opravdu něco osobního a může vám pomoci vyjádřit vaše pocity a uznání pro vaši matku. Můžete například vytvořit fotoalbum plné vzpomínek na výjimečné společné chvíle.

Personalizovaný dárek také ukazuje, že jste si na něm dali opravdu záležet a věnovali mu čas. Můžete například nechat vytisknout hrnek s roztomilou fotografií vás dvou nebo vytvořit jedinečný kalendář s fotografiemi výjimečných okamžiků v průběhu celého roku.

Další skvělou možností je vyrobit si vlastní dárek. Třeba vyrobíte šperk nebo obraz, pokud máte umělecké sklony. Můžete si také sami vyrobit vonnou svíčku nebo mýdlo, můžete se vydat opravdu jakýmkoli směrem a být tak kreativní, jak jen chcete.

Pokud má vaše maminka nějaký specifický koníček nebo zájem, zvažte dárek související s ním. Pokud například miluje zahradničení, můžete jí pořídit sadu pěkných zahradnických rukavic nebo parádní dárkovou krabičku se semínky květin Blossombs. Pokud ráda peče, vyberte jí dobrou kuchařku nebo speciální sadu na pečení.

Nakonec jde především o dárek, který darujete od srdce. Díky tomu nezáleží na tom, jak velký nebo malý je samotný dárek, pokud ho dáváte s láskou, rozhodně ho ocení.

Dárková krabička se semínky divokých květin

Dárková krabička se semínky divokých květin

Sušená květina

Sušená květina

Čokoláda a sladkosti

Čokoláda a sladkosti

Šperky a doplňky

Šperky a doplňky

2. Příprava jídla

Matky jsou často těmi, kdo zajišťují jídlo, a tak na Den matek obraťte stoly! Můžete přinést snídani do postele, připravit chutný oběd nebo uvařit luxusní večeři. Úsilí a čas, které do jídla vložíte, jsou projevem vašeho uznání. Vytvoření dokonalého jídla ke Dni matek samozřejmě začíná plánováním. Jaké je její oblíbené jídlo? Na co má opravdu chuť? Může to být jídlo z jejího dětství nebo kompilace všech jejích oblíbených pochutin. Jde o to, aby se vaše maminka cítila výjimečně!

Příprava krok za krokem

Než začnete vařit, pečlivě si přečtěte recepty, které chcete připravit. To vám pomůže nejen získat správné množství ingrediencí, ale také zajistit, abyste měli na přípravu všeho dostatek času. Možná můžete některé drobnosti udělat předem, například nakrájet zeleninu nebo předehřát troubu, abyste si vaření co nejvíce usnadnili. Pokud nemůžete vařit, objednejte její oblíbené jídlo a nechte jí ho doručit domů jako zvláštní překvapení.

Zajistěte atmosféru

Zamyslete se také nad tím, jak budete jídlo podávat. Krásně prostřený stůl, čerstvé květiny a třeba tichá hudba v pozadí mohou jídlo ještě více zkrášlit. Samozřejmě více než o jídlo jde o způsob, jak říct: "Děkuji ti, mami. Mám tě rád."

Nechte ji, ať si užívá

Po jídle ji nechte odpočívat. Ukliďte stůl a umyjte nádobí. Je to její výjimečný den, tak se postarejte o to, aby ho mohla oslavit báječně uvolněná.

3. Ručně psaný dopis

Dárky jsou vždycky hezké, ale i slova mohou udělat hodně. Napsáním dopisu můžete vyjádřit své uznání. Můžete napsat o milých vzpomínkách, proč si jí vážíte a jaký vliv měla na váš život. Přidejte ho k dárku a bude to opravdu něco, čeho si bude dlouho vážit.

4. Uspořádejte večírek s překvapením

Uspořádejte večírek s překvapením pro její přátele a rodinu. Nezapomeňte na její oblíbené občerstvení a nápoje. Tyto vzpomínky jí nepochybně vykouzlí trvalý úsměv na tváři a rozhodně to bude něco, co nečeká.

5. Květiny ke Dni matek

Překvapte ji krásnou kyticí květin. Z nějakého důvodu je to klasika, která ji vždy potěší.

6. Dopřejte jí den volna

Objednejte si den v lázních, vezměte ji do jejího oblíbeného muzea nebo uspořádejte piknik v parku. Především se postarejte o to, aby se cítila uvolněně a nemusela nic zařizovat sama.

7. Vytvořte videozprávu

Natočte zábavné video, ve kterém zmíníte všechny věci, které máte na své matce rádi. Do videa můžete také vložit staré fotografie a klipy, aby bylo mimořádně výjimečné, nebo ho natočte společně s bratrem (bratry) a/nebo sestrou (sestrami).

8. Uspořádejte filmový večer

Vyberte její oblíbené filmy, připravte popcorn a uspořádejte příjemný filmový večer. Filmový večer začněte tím, že se ujistíte, že je vše úžasně pohodlné a že můžete společně relaxovat. To může znamenat, že si na pohovku připravíte krásné měkké deky a polštáře, nebo možná dokonce uděláte domácí kino na zahradě, pokud to počasí dovolí. Nezapomeňte si připravit dálkové ovládání!

Dále je čas vybrat, na co se budete dívat. Přemýšlejte o jejích oblíbených filmech a žánrech. Možná má ráda romantické komedie, historická dramata nebo napínavé thrillery. Můžete také zvážit nějaké nové filmy, které ještě neviděla.

Co se týče občerstvení, zvolte samozřejmě popcorn, ale nezapomeňte jí poskytnout i jiné oblíbené pochutiny. Možná má ráda čokoládu, oříšky nebo některé chipsy. Kulinářské přípravy završí výběr jejích oblíbených nápojů, od vína po čaj.

Posledním důležitým bodem je: buďte přítomni. Vypněte nebo ztlumte telefon a soustřeďte se na společně strávený čas. Užívejte si vzájemnou společnost, film a zábavu celého večera.

9. Čas v přírodě

Pokud vaše matka miluje přírodu, vydejte se na krásnou procházku do přírodní rezervace ve vašem okolí. Vezměte si s sebou piknikový koš, abyste si mohli dát chutný oběd venku. Nezapomeňte vzít pohodlnou deku na sezení a nějaké její oblíbené občerstvení, které si může během pikniku vychutnat. Nejde jen o jídlo, ale o pozornost, kterou věnujete detailům, díky nimž bude její den ještě výjimečnější.

Výběr krásného místa

Vyhledejte krásná místa v okolí svého bydliště. Zvažte, jaká náročnost je pro vaši matku vhodná. Existuje mnoho možností, od klidných parků až po náročnější túry. Vyberte místo, které jí udělá radost.

Plánování procházky

Procházku si pečlivě naplánujte. Vezměte v úvahu počasí a náročnost procházky. Pokud je například horké počasí, zvolte trasu s dostatkem stínu. Nezapomeňte si také vzít láhev s vodou a nějaké jídlo na cestu.

Užívejte si, že jste spolu

Procházka není jen způsob, jak oslavit Den matek, ale také skvělá příležitost k rozhovoru a upevnění vzájemného pouta. Pokládejte jí otevřené otázky, abyste ji přiměli mluvit, a projevte zájem o to, co říká. Váš čas a pozornost jsou těmi nejlepšími dary, které jí můžete dát.

10. Podělte se o svou vděčnost

Věnujte chvíli vděčnosti. Řekněte jí, jak moc pro vás znamená a jak jste jí vděční za vše, co dělá. Ať už uděláte cokoli, důležité je, aby to vycházelo z vašeho srdce. Neexistuje žádný správný nebo špatný způsob, jak oslavit Den matek, jde o to projevit uznání a lásku způsobem, který je pro vás a vaši matku významný.

Kolik lidí slaví Den matek?

Den matek se v mnoha částech světa slaví velmi odlišným způsobem. Přestože je obtížné určit přesné údaje o celkovém počtu lidí slavících Den matek, je často považován za jeden z nejrozšířenějších svátků na celém světě. Díky médiím a globálním komunikačním sítím se Den matek stal celosvětovým fenoménem. Podle různých zdrojů více než 40 zemí oficiálně uznává nějakou formu Dne matek s daty od února do prosince. Kromě toho existuje mnoho dalších zemí, které sice nemají oficiální Den matek, ale přesto pořádají podobné akce nebo oslavy.

Zdá se tedy, že většina světové populace tak či onak slaví Den matek. V zemích, jako jsou Spojené státy, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland a mnoho evropských zemí, slaví podle některých údajů Den matek nejméně 95 % obyvatel. Zajímavé je, že základní myšlenka uznání a oslavy matek zůstává téměř všude stejná, zatímco konkrétní tradice a data se mohou lišit.

Například ve Spojených státech se Den matek obvykle slaví jako svátek dárků a květin a rodiny dávají matkám volno od domácích prací. Podobně je tomu v mnoha dalších zemích, kde se Den matek slaví. I když existují regionální rozdíly, Den matek je obecně časem, kdy se rodiny scházejí, aby uctily své matky a projevily jim uznání. V Indii se Den matek slaví, ale není široce uznáván na stejné úrovni jako v západním světě. V Indii se pořádají alternativní oslavy, například tradice oslav matek a ženských božstev během festivalu Navaratri, který se obvykle koná v říjnu.

Den matek je tedy celosvětově přijímanou oslavou. Uznání pro matky a mateřské postavy je celosvětovým tématem a rozhodně se jedná o něco, co ctí téměř všechny kultury na světě. A zaslouží si to!

Co slavíme na Den matek?

Na Den matek stavíme své matky do centra pozornosti. Oslavujeme jejich nezastupitelnou roli v našich životech. Naše matky se velkou měrou zasloužily o to, že jsme se stali tím, kým jsme. Den matek je tedy dnem, kdy jim můžeme vyjádřit vděčnost za vše, co pro nás udělaly.

Den matek je nejen oslavou na počest ženy, které říkáme máma, ale také poctou nevlastním matkám, babičkám, pěstounkám, tchýním a všem ostatním ženám, které v našem životě sehrály mateřskou roli. Je to chvíle, kdy si uvědomíme sílu, trpělivost, péči a lásku, kterou nám všechny tyto ženy dávají.

Samozřejmě je důležité projevovat jim vděčnost každý den, ale Den matek slouží jako zvláštní připomínka, abychom si svých matek vážili navíc.

Sklenice na čaj

Sklenice na čaj

Klíčenka

Klíčenka

Župan

Župan

Přizpůsobené hrnky

Přizpůsobené hrnky